Selasa, Mac 23, 2010

ANDA MUNGKIN TERTANYA-TANYA ????

ADA YANG MUSYKIL???

Masih ramai lagi yang tertanya-tanya dimana kedai kami. Kami sebenarnya beroperasi di rumah. Memang banyak panggilan yang diterima bertanyakan hal ini. Mungkin ada yang tidak percaya akan kewujudan kami. Oleh kerana kami tidak menyediakan showroom dan tidak pernah terlihat signboard kami.

Kenapa tidak ada kedai sendiri?
1. Saya dan suami masing-masing bekerja. Jadi tiada sesiapa akan menjaga, menjenguk, memerhatkan kedai.
2. Sewa kedai yang sangat tinggi kadar sewaan. Tak mampu untuk ditampung, kerana baru sahaja kami menapak di bidang ni.
3. Bukan senang nak cari pekerja yangboleh dipercayai 120%.

Bagaimana proses pengiklanan?
1. Tentunya melalui blog, facebook
2. Kenalan,  keluarga dan pelanggan yg terdahulu
3. Apabila kami mendapat projek di satu-satu tempat , tentunya ada orang bertanyakan siapa kamai, dari mana kami, dan dari situ kami mula dikenali.

Apa yang ada pada kami?
1. Menyediakan perkhidmatan katering: Majlis Kahwin, Akikah, Bertunang, Sambutan Hari Jadi, Jamuan syarikat dan sebagainya berkaitan makanan lah tentunya.
2. Menyediakan khidmat sewa kanopi, kerusi , meja.
3. Menyediakan khidmat dekorasi meja makan beradap samaada, di dewan. rumah atau di bawah kanopi.
4. TIDAK menyediakan pelamin.
5. Menerima tempahan cupcake, muffin, kek perkahwinan.

Bagaimana hendak melihat & berbincang?
1. Boleh membuat temujanji samada palanggan hendak melihat status kewujudan kami, yakni berkunjung ke rumah, atau kami ke tempat pelangan, atau berjumpa di kawasan bandar terdekat.
2. Boleh mneghubungi saya melalui email madamlilly_1980@yahoo.com atau call hp 0174800340.
p/s ...Waktu untuk dihubungi antara jam 3.00 ptg- 9.00 mlm.
.
Bagaimana proses bayaran?
1. Setelah persetujuan di buat , adalah baiknya dibayar deposit, atau sekiranya majlis anda masih lagi mempunyai masa dalam 2-3 bulan, bayar deposit dahulu sebagai confirmation. Bayaran penuh, 2 minggu sebelum majlis.
2. Selagi belum membayar deposit, tarikh tersebut masih dibuka untuk pelanggan lain. Sebaik-baiknya tempahan dibuat 2-3 bulan untuk mengelak traffic terhadap tempahan. Saya pernah mengahadapi situasi ini, dan pelanggan mahukan khidmat kami. Kalau dah disaat akhir, harus saya tidak dapatmemenuhu permintaan. Saya dahulukan kepada sesiapa yang terlebih dahulu membuat tempahan.

TERLEBIH DAHULU SAYA UCAPKAN JUTAAN TERIMA KASIH KEPADA RAKAN-RAKAN, PELANGGAN-PELANGGAN DAN SEMUA PENGUNJUNG BLOG INI DI ATAS SOKONGAN ANDA SELAMA INI. SUDAH SETAHUN KAMI MENCEBURI BIDANG INI. ALHAMDULILLAH.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan