Rabu, Mac 25, 2009

Kek Cawan aku ....1st time

Selama ni asyik jengah blog orang lain yang menjalankan business kek cawan ni, minat tu memang ada, tp kekadang pikir balik masa tak mengizinkan. nak dijadikan cerita, atas dorongan rakan-rakan ditempat kerja aku beranikan diri membuat kek cawan sendiri. Itu pun sebab aku ada la terbeli majalah, tak ingatlak namanya coz kuilt majalah tu dah tertanggal. aku cuba la resepi dlam tu. Nak tau tak, resepi dalam tu tak betul oooooo....aku teraniaya.....terpaksalah aku adjust balik semua adunan supaya sedap. Yang pertama kau baking ,...hancus sungguh, dgn tawar, then rasa pahit sgt. Nak nangis aku.


Tapi di sebabkan semangat yang berkobar2, aku teruskan juga, sampailah secukup rasa, gebu dan kira lulus la. Yang menjadi mangsa untuk merasa segala benda yang aku masak ni, adalah My Hubby, sampai kan dia dah peniang asyik merasa kek yang aku buat.....keisan dia.


Lepas membaking lak, aku test la ngan buttercram yang resipi nya da juga dlam buku tu, nasib baik menjadi lak yang it. Walaupun pada asalnya, tak pernah aku guna segala nozel tu, aku main hentam ajer................

Meh tgk aper jadi ngan kek aku ni...................

gi

1 ulasan:

  1. wahhh.. lawa la.. mcm ni dah boleh jual ni.. memang lawa.

    BalasPadam